Recept Marsepein

Marsepein

INGREDIENTEN: (Voor 1 kilo marsepein)
350 gram blanke amandelen
2 eiwitten
500 gram suiker
1 3/4 dl water
poedersuiker
eventueel nog 1 eetlepel oranjebloesemwater.

HULPMIDDELEN:
Amandelmolen
Pan
Plastic folie.

VOORBEREIDING:
De 350 gram amandelen fijnmalen in de amandelmolen en het droge maalsel opnieuw malen.
Twee eiwitten iets losser kloppen.

BEREIDINGSWIJZE:
Voor suikerstroop 500 gram suiker en 1 3/4 dl water zachtjes al roerend tegen de kook aanbrengen, zodat de suiker oplost en zonder roeren laten koken tot 116 graden (met de suikerthermometer) of tot een eetlepel stroop in ijskoud water een kneedbaar balletje vormt.
De stroop van het vuur nemen en al roerend wat laten afkoelen(het blijft ondoorzichtig).
De gemalen amandelen en losgeklopte eiwitten erdoor roeren en nog 1 minuut al roerend zacht verwarmen, zodat het mengsel een stevige bal vormt.
Eventueel 1 eetlepel oranjebloesemwater door de marsepein kneden.
De marsepein op een met poedersuiker bestoven werkvlak uitrollen ,laten afkoelen en dan kneden tot een bal.
Een te vochtig mengsel kunt u met nog wat poedersuiker steviger kneden.
De marsepein blijft (in plastic folie) een paar weken houdbaar in de koelkast.